Pintar sense pintura.

De temps immemorials que l’home amb pedres i sorra ha recreat el paisatge que l’envolta.

Tot i que és un material molt antic, els budistes l’utilitzen per fer mandales en una tradició mil·lenària. Fa uns anys es va popularitzar per fer quadres d’inspiració ètnica. Aquests últims mesos convulsos, ha reviscut, perquè permet tranquil·litzar la nostra ment. Per aquest motiu amb ella es poden crear mandales budistes i que aquests perdurin en el temps.

Mandala significa roda, i realitzar-lo serveix de meditació als monjos mentre la van fent. Un dels més importants i coneguts és el Mandala de Kalatxakra, aquest dedicat al temps i a la vida. Aquest mandala on els monjos el comencen pel centre, i es va construint al voltant de tres cercles amb la representació de 722 deïtats, imbricades dins estructures complexes i geomètriques. Tot i que, en els nostres tallers recomanem començar per opcions més simples al principi.

Per aquest motiu podem utilitzar la sorreta de colors per fer els nostres propis mandales, en una tècnica fàcil i divertida. Aquesta opció de treball manual, en fer servir motius geomètrics en la seva creació, l’exercici de la paciència a l’anar fent tros a tros, fa que sigui un bon sistema de calmar les ments més inquietes.

Aquest material és un dels més agraïts, ja que permet moltes maneres de treballar-hi, tant sobre el paper especial com barrejat amb altres productes. Et permet dibuixos molt geomètrics abstractes inspirats en Mondrian… O pots fer dibuixos inspirats en el pop-art d’Andy Warhol o Roy Liechtenstein. I en el nostre taller també disposem de molts dibuixos i pintures perquè facis volar la imaginació i creieu les teves pròpies obres.

Una altra forma de fer servir les sorretes és incorporar-les a altres materials, fent que d’aquesta manera puguis fer projectes molt diversos, tant d’estil rústic, com modern.

Si el volem conservar adequadament el millor és posar un marc finet amb un vidre o metacrilat a sobre, ja que la sorreta pot deixar una mica de pols amb el temps. També la podem protegir amb un esprai.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *