Classes de Pintura i dibuix

Apunta't a les classes de pintura i dibuix i fes créixer la teva creativitat! En aquest espai t'ensenyarem totes les tècniques aplicades a les belles arts.

A l’atelier de pintura podràs expressar la teva creativitat, combinant colors formes i textures. Tot l’any fem classes de dibuix, de pintura a l’oli, aquarel·la, acrílics i treballem les tècniques mixtes.

A continuació t’expliquem les quatre tècniques d’aplicació de la pintura amb les que treballem a les nostres classes.

Per abans de començar et fem una pregunta, quina és la principal diferència entre el dibuix i la pintura? Molt senzill! Que en el primer fem línies de colors, mentre que en el segon treballem amb superfícies de colors.

Descobreix les diferents tècniques que treballem a les classes!

Dibuix

A les nostres classes fem ús d’un sistema propi d’aprenentatge que adaptem segons els teus interessos, objectius i gustos. El propòsit principal és que aprenguis i evolucionis cap a un estil propi. T’ensenyarem a dibuixar el que t’interessi: cares, cos, objectes en perspectiva… El que vulguis!

Per fer-ho utilitzem tres tipus de llapis; grafit, carbonet i creta. Alhora, també podem utilitzar bolígraf i/o retolador.

A més, diferenciem dues tipologies de llapis segons la seva aplicació: de colors i els aquarel·lables. Quan parlem d’aquests segons, ens referim al fet que un cop pintat o mentre ho fem si li apliquem aigua aconseguim un afecte d’aquarel·la.

Aquarel·la

T’ensenyem pas a pas, trucs i tècniques perquè gaudeixis aprenent a pintar amb aquarel·la. Si et sents frustrat pels resultats, t’ajudem a trobar el camí, fent servir tècniques i estris perquè treguis tot el teu potencial. Podràs provar l’aiguada, el pinzell sec, les màscares, les veladures… Podràs treure el màxim profit al paper i als pigments en les barreges de color.

Quan parlem d’aquarel·la ens estem referint a l’ús de pigment combinat amb un aglutinant. Mitjançant l’aigua, que l’usem com a dissolvent, podem aplicar la pintura al paper.

Pintura a l’oli

A les classes ensenyem a pintar a l’oli seguint la tradició acadèmica, però alhora, també ens submergim en les noves tècniques hiperrealistes.

Aprenem utilitzar tots els productes auxiliars i a treure’n un major profit. Podem pintar aprenent a fer veladures, a pintar amb taques com els impressionistes i a barrejar els colors, explorant totes les possibilitats que ens ofereixen els pigments. Tècniques com l'”alla prima” o com la de “gras sobre magre”. Un autèntic espectacle!
 
Com funciona la pintura a l’oli? Molt senzill! Bàsicament, dissolem el pigment en essència de trementina per tal de poder-lo aplicar a la tela. Hem de tenir en compte que treballem amb pigment que és aglutinat amb oli, i per tant hem de respectar els temps de secat.

 

Pintura acrílica

Per si no n’haguéssim tingut prou, t’afegim una quarta tècnica d’aplicació de la pintura: la pintura acrílica!

La pintura acrílica es fonamenta en l’aplicació del pigment en resina. Aquesta és una tècnica de pintura moderna sorgida als anys 50. El seu origen va venir provocat per la voluntat d’accelerar el temps d’assecat de, per exemple, l’oli que és d’una setmana aproximadament. En canvi, el temps d’assecat de la pintura acrílica és de només 30 minuts!

Temes

Un cop explicades breument les tècniques que utilitzarem, passem a fer un breu repàs de com les podem aplicar en els diferents temes que treballem a les classes:

– Flors: en aquest cas tant podem utilitzar el dibuix, com l’oli, l’acrílic i l’aquarel·la.

– Paisatges: en aquest apartat podem parlar de l’Urban Skatche, que és una tècnica sorgida als Estats Units i la qual treballem a les nostres classes. Bàsicament, es tracta de la creació de paisatges urbans usant la tècnica de l’esbós. Es pot treballar amb retolador, llapis, bolígraf, acrílic, però principalment aquarel·la.

– Cos humà i retrats: aquests temes el treballem tant amb oli, com amb aquarel·la, acrílic i dibuix.

Arts mixtes

Si amb tot el que ja t’hem explicat no n’has tingut prou, t’oferim la possibilitat d’explorar la teva creativitat, combinant materials i colors.

Vols aprendre a barrejar i combinar colors a les teves obres? Les nostres classes són el millor lloc on fer-ho.

En aquest cas, podem parlar del collage i específicament del mix media, que prové de les arts aplicades a l’scrap. Vols enganxar detalls, donar textures diverses i afegir elements als teus quadres? Aquest és el teu lloc.

Plegats buscarem les millors solucions per enganxar i fer textures. També podràs experimentar amb tots els materials dels quals disposem. Perquè l’abstracte i l’expressionisme siguin les teves formes de creació.

Vols més informació sobre l'Atelier de pintura?

Si tens algun dubte o vols demana més informació ens pots contactar per més informació mitjançant aquest formulari, per correu electrònic o per telèfon.

Demanda informació serveis